19 Ιουνίου 2021

Προφυλακιστέος ο 58χρονος που κατηγορείται για το άγριο έγκλημα στην Κατερίνη

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Κατερίνης, ο 58χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του 45χρονου, στην Καλλιθέα Πιερίας.

Στην απολογία του φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα, ενώ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Δια του συνηγόρου του αιτήθηκε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Εισαγγελέας και ανακριτής τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο και ήδη πήρε το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν περαστικός εντόπισε πίσω από τα κοιμητήρια της Καλλιθέας το απανθρακωμένο πτώμα του άτυχου άνδρα.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης προέκυψε ότι ο 58χρονος χτύπησε και έδεσε πισθάγκωνα τον 45χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του στα κοιμητήρια, όπου τον πυροβόλησε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο. Ακολούθως περιέλουσε το άψυχο κορμί του με εύφλεκτο υγρό και το έβαλε φωτιά. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, το τραύμα στο κεφάλι ήταν αυτό που επέφερε το θάνατό του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του 58χρονου βρέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια, ενώ κοντά στην οικία του εντοπίστηκε θαμμένη μια κοντόκανη καραμπίνα, με την οποία φέρεται να πυροβόλησε το θύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: