8 Ιουνίου 2021

Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές


Στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας από την πρόσφατη χαλαζόπτωση,  περιόδευσε την Παρασκευή, κλιμάκιο της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ με επικεφαλής  τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του Κόμματος, που συναντήθηκε με αγρότες που υπέστησαν καταστροφές. Επίσης συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του
Αγροτικού - Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κατερίνης «Η Δήμητρα».


Οι ζημιές αφορούν τις καλλιέργειες σε ακτινίδια, οπωροκηπευτικά,  τριφύλλια, καλαμπόκια κ.ά. Οι αγρότες στην κυριολεξία είναι σε απόγνωση,  ορισμένοι από αυτούς υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά για τη φετινή χρονιά.


Οι αγρότες της περιοχής είναι αγανακτισμένοι καθώς ξεκίνησαν να  υποβάλουν αίτηση στον ΕΛΓΑ από τις 31 Μάη, προκειμένου να εκτιμηθούν  άμεσα οι ζημιές τους και να αποζημιωθούν, όμως μέχρι την Παρασκευή 4  Ιούνη δεν είχε εμφανιστεί κανένας.


Ο Λεωνίδας Στολτίδης ενημέρωσε τους αγρότες για τις κινήσεις που ήδη  έχει ξεκινήσει το ΚΚΕ προκειμένου να αναδείξει το ζήτημα, μια από τις  οποίες είναι η κατάθεση Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση εκτίμηση των ζημιών  από ΕΛΓΑ, την έγκαιρη αποζημίωση στο 100% σε όλους τους αγρότες που  χτυπήθηκαν από το χαλάζι.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να ζωντανέψουν τους συλλόγους τους και να  πιέσουν οργανωμένα μέσα από αυτούς, ώστε τα χρόνια και δίκαια αιτήματά  τους να γίνουν πράξη. Να εναντιωθούν στην ΚΑΠ την οποία εφαρμόζουν εδώ  και χρόνια η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της χώρας και τους έχουν
οδηγήσει σε αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα  τους, φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους, υπέρογκα ασφάλιστρα,  διαρκής κίνδυνος κατάσχεσης - πλειστηριασμού των περιουσιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: