30 Ιουνίου 2021

Επαναχάραξη της παραλιακής ζώνης Λεπτοκαρυάς - Δεκτή η από κοινού αίτηση Π.Ε. Πιερίας και Δήμου Δίου-Ολύμπου


Δεκτή έγινε από τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η από κοινού αίτηση που κατέθεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, για την επαναχάραξη της παραλιακής ζώνης της Λεπτοκαρυάς. Η αίτηση κατατέθηκε για να γίνει εφαρμογή της μελέτης του έργου «Παραλιακός δρόμος Λεπτοκαρυάς», που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε, προκειμένου να ξεπεραστεί το βασικό εμπόδιο της ασάφειας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο σημείο που πρόκειται να κατασκευαστεί.

Η υλοποίηση του αιτήματος δίνει το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή και κατ’ επέκταση πλήρη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς.

Με το έργο αυτό, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία Πιερίας, θα δώσουν λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε την τοπική κοινότητα, καθώς η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου θα ενισχύσει το προφίλ της περιοχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λεπτοκαρυάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: