9 Ιουνίου 2021

Φώντας Μπαραλιάκος: Άμεση ενίσχυση των Τελωνείων με προσωπικό


Σε συνέχεια της πρώτης επιστολής του στις 16 Μαρτίου, δυο μήνες πριν από την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, για την άμεση και επαρκή ενίσχυση των Τελωνείων – Πυλών εισόδου για τη Βόρειο Ελλάδα, ο Φώντας Μπαραλιάκος επανήλθε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο ίδιο ζήτημα με επιστολή του στα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή, ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού των Τελωνείων, την εικοσιτετράωρη (24ωρη) λειτουργία τους αλλά και την επαναφορά του ομαδικού PLF για τα γκρουπ ταξιδιωτών στα λεωφορεία.

Η άμεση και επαρκής στελέχωση των Τελωνείων αυτών με πολυπρόσωπα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ομάδες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ελεγκτές-εκτελωνιστές της ΑΑΔΕ θα συντελέσει στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρούνται με ευλάβεια αλλά και η διέλευση πολιτών και αγαθών θα πραγματοποιείται με ασφάλεια και ταχύτητα.

Τέλος, σημείωσε ότι οι φιλόδοξες προβλέψεις για αύξηση των τουριστικών ροών, βάσει των στοιχείων από τις αφίξεις και τις κρατήσεις των ταξιδιωτών, πρέπει να συνοδευτούν από την επιτελική παρουσία της κρατικής μηχανής, για να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα οι υψηλές προκλήσεις της τουριστικής περιόδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: