5 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: «Θρίλερ» και με την ιδιότητα της ψυχολόγου που επισκέπτονταν η Καρολάιν



Την ώρα που η έρευνα της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών από αδίστακτους ληστές βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια κόντρα για την ακριβή ιδιότητα της κυρίας Ελένης Μυλωνοπούλου.

Πρόκειται για την ψυχολόγο, που τους τελευταίους μήνες επισκεπτόταν η Καρολάιν και ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και η οποία κλήθηκε από το Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθερση για τα όσα γνώριζε από τις συναντήσεις που έκανε με το νεαρό ζευγάρι. Η συνέντευξή της στο ΘΕΜΑ, αλλά και η κατάθεσή της στην Αστυνομία, μπήκαν στο στόχαστρο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ακριβής ιδιότητα της κυρίας Μυλωνοπούλου. Αν δηλαδή είναι ψυχολόγος ή κλινική σύμβουλος ψυχικής υγείας και κλινικός υπνοθεραπευτής. Μάλιστα, ξέσπασε και ένας «πόλεμος» για τα πτυχία της, καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων κάνει λόγο για «αντιποίηση του επαγγέλματος και ζητεί εντός δύο ημερών να προσκομίσει τα πτυχία της καθώς και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος».

Την σκυτάλη παίρνει η κυρία Μυλωνοπούλου που, μέσω της δικηγόρου της, δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα, χαρακτηρίζοντας άκαιρη την ανακοίνωση του Συλλόγου καθώς, όπως υποστηρίζει, «βρίσκεται σε εξέλίξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο, ανακοίνωση».


Το Ανθρωποκτονιών κάλεσε, λίγα 24ωρα μετά την άγρια δολοφονία της Καρολάιν, την Ελένη Μυλωνοπούλου να δώσει κατάθεση και να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με τις συνεδρίες που παρακολουθούσε η Καρολάιν και ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Τα όσα είπε για τη σχέση του ζευγαριού και τη ζωή τους, διασταυρώθηκαν από την Αστυνομία και επαληθεύτηκαν από τον ίδιο τον πιλότο, χωρίς οι αστυνομικοί να μπουν στη διαδικασία να διερευνήσουν αν πρόκειται για ψυχολόγο ή κλινική σύμβουλο ψυχικής υγείας.


Στο βιογραφικό της στο Διαδίκτυο, η συγκεκριμένη δηλώνει ότι κατέχει πιστοποιήσεις στην Ψυχολογία Προσωπικότητας, στην Εγκλήματολογική Έρευνα και Συμβολή της Ψυχολογίας όπως επίσης «Υπνωση - χαρακτηριστικά και θεραπευτικές εφαρμογές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Παράλληλα, αναφέρει ότι έχει δουλέψει για 25 χρόνια ως μαία και έχει κάνει περισσότερους από 6.000 τοκετούς, ασχολείται με τη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία, ενώ κατέχει δίπλωμα Κλινικής Υπνοθεραπεύτριας. Πουθενά δεν γράφει στο βιογραφικό της ότι έχει σπουδάσει Ψυχολογία ούτε ανήκει στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, το ζήτημα που ανακύπτει, αλλά δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τις Αρχές, είναι αν η κυρία Ελένη Μυλωνοπούλου, βάσει της ιδιότητάς της, μπορούσε να δώσει σωστές συμβουλές στην Καρολάιν και το ζευγάρι, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με το κομμάτι της δολοφονίας και την αστυνομική έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι γύρω από την φρικτό σκηνικό στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη και τη δολοφονία της Καρολάιν, προκύπτουν ζητήματα που ζητούν άμεσες και πειστικές διευκρινήσεις. Φυσικά και πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει περίπτωση αντιποίησης επαγγέλματος και να διαλευκανθεί πλήρως η ακριβής ιδιότητα της κυρίας Μυλωνοπούλου και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της.




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: