4 Ιουνίου 2021

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Σέρβων αξιωματούχων στο Δημαρχείο Κατερίνης


Κώστας Κουκοδήμος: Εργαζόμαστε βήμα – βήμα για την ανάπτυξη
πολυεπίπεδης συνεργασίας με τη φίλη χώρα

Αντιπροσωπεία Σέρβων υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, του ιατρικού κόσμου της Σερβίας, δημοσιογράφων τηλεοπτικών δικτύων και έντυπων μέσων ενημέρωσης της φίλης χώρας υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Dragan Markovic Palma, Πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» και επίτιμος δημότης Κατερίνης.  Παρέστησαν επίσης οι: Βουλευτές Zivota Starcevic, D. Kocanic κ.α.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο, εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης να ενισχύσει περαιτέρω το θετικό κλίμα στις σχέσεις Πιερίας και Σερβίας. Επιπλέον, αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών δημιουργίας στενών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές σε οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό κ.α. επίπεδο.

Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η παρουσία για ολιγοήμερες θερινές διακοπές 200 Σέρβων Ιατρών στην περιοχή μας, ως επιβράβευση από τον κο Dragan Markovic Palma, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν κατά την περίοδο της πανδημίας, στο λαό της Σερβίας. Το γεγονός αυτό μάλιστα εξήραν στις δηλώσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, o Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης, όσο και κος Palma.

Όπως σημείωσε ο κος Κουκοδήμος: «Με τη Σερβία μας ενώνουν πολυεπίπεδοι, ισχυροί δεσμοί φιλίας, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί κ.α. Ευχαριστούμε τον κο  Dragan Markovic Palma για τη διαχρονικά όπως γνωρίζουμε στήριξη της τοπικής μας οικονομίας και την καθοριστική συμβολή του στη διάδοση του φιλελληνισμού στον τόπο του. Θα εργαστούμε σταθερά αφήνοντας σύντομα ευελπιστούμε πίσω μας και την περίοδο της υγειονομικής κρίσης για την ανάπτυξη συνεργασιών και συναλλαγών σε εμπορικό, πολιτικό επίπεδο και παράλληλα σε θέματα παιδείας – πολιτισμού».

Dragan Markovic Palma: Στόχος η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας

Από την πλευρά του ο κος Dragan Markovic Palma, ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή, ενώ υπενθύμισε ότι: «Διαχρονικά από την περιοχή της Γιαγκοντίνα, αλλά και συνολικά από όλη την Σερβία στην Κατερίνη και ειδικά στην Παραλία έρχονται πολλοί Σέρβοι, μία ροή την οποία και εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου ενθαρρύνουμε. Κύριε Δήμαρχε, σας διαβεβαιώ, ότι, εργαζόμαστε συντονισμένα για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας όχι μόνο σε τουριστικό επίπεδο, αλλά και σε επενδυτικό ανάμεσα σε επιχειρηματικούς κύκλους των περιοχών μας. Σας προσκαλώ εσάς και τους συνεργάτες σας στη χώρα μας για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις παραμέτρους αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας».

Στους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που «δένει» τις δύο πλευρές αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης, ενώ  χαιρετισμό – καλωσόρισμα στα Σέρβικα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: