23 Ιουνίου 2021

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες


 


Ενα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο, έριξε καυστικό υγρό, κατά πάσα πιθανότητα βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και οι τρεις στο ΚΑΤ.

Κάποιοι εξ αυτών φέρουν σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με το καυστικό υγρό είναι ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ', ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος ιερέας, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

 Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο Κόμβο.





Ο δράστης της επίθεσης,
Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος.

 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 για κατοχή ποσότητας 1,8 γραμμαρίων κοκαΐνης την οποία είχε κρύψει κάτω από το ράσο του. Όπως είχε πει στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν είχε τα ναρκωτικά για προσωπική του χρήση.

Ο δράστης, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με οξύ, το οποίο έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού. 

Εκτός από τους μητροπολίτες θύμα της επίθεσης είναι κι ένας αστυνομικός που άκουσε τις φωνές των μητροπολιτών κι έσπευσε να συλλάβει τον ιερέα, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό. 

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμη ατόμων.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν αμέσως, ενώ επί τόπου βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το σημείο αποκλείστηκε. 

Την ίδια ώρα, στο «Λαϊκό» έσπευσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Β. Κικίλιας: «Τραγικό γεγονός»

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.   

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία. Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο «Λαϊκό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: