3 Ιουνίου 2021

Βιομηχανία μηνύσεων σε συνδικαλιστές ανέργους και εργαζόμενους από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Σαββίδης Παναγιώτης

Αυτό τον καιρό που οι δυνάμεις του εργατικού – ταξικού – συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, οργώνοντας κυριολεκτικά τους χώρους δουλειάς, για να οργανωθεί η εργατική απάντηση απέναντι στο τερατούργημα που καταργεί το οκτάωρο, αυξάνοντας τον απλήρωτο χρόνο δουλειάς και την εκμετάλλευση, η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης συνεχίζει απτόητη τις μηνύσεις ενάντια σε πρωτοπόρους εργάτες και αγωνιστές.

Δεν σταματούν να έρχονται στα σπίτια των αγωνιστών κλητήρια θεσπίσματος από την εισαγγελία, για να δικαστούν επειδή προασπίστηκαν το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης και ελευθερίας όπως ορίζουν τα καταστατικά των σωματείων κόντρα στην σαπίλα και στις νοθείες του φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ) που εκφράζει η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης και η παρέα της (οι μισοί είναι συγγενείς μεταξύ τους).

Απομονωμένη από τους εργαζόμενους του νομού και κλειδαμπαρωμένη στους 4 τοίχους του γραφείου της, η πρόεδρος Κωνσταντίνου, ξοδεύει απρόσκοπτα  τα χρήματα των εργαζομένων από τις εισφορές τους, σε σωρεία μηνύσεων, εις βάρος άλλων εργαζομένων και συνδικαλιστών που δεν είναι της αρεσκείας της.

Νέες κλήσεις για απολογία  ήρθαν αυτή την εβδομάδα που προσθέτονται με τις προηγούμενες  την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις, τα αγωνιστικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δουλεύουν ασταμάτητα για να συγκροτηθεί μαζικό απεργιακό μέτωπο κόντρα στον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο.

Σκοπός της ίδιας και της ομάδας που ελέγχει είναι  να φιμώσει την φωνή της εργατικής τάξης και να μετατρέψει το εργατικό κέντρο (δευτεροβάθμιο όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος) σε έναν ιδιότυπο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών όπως πχ την πραγματοποίηση σεμιναρίων για το πώς θα κατατεθεί ένα βιογραφικό ή την εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάτρισης με το εργατικό κέντρο να παίζει τον ρόλο του μεσίτη μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων  για την εξασφάλιση  φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού.

Δεν είναι τυχαίο που σε όλη την χώρα συζητούν το εργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που υπονομεύει την συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, κλιμακώνοντας εδώ και εβδομάδες αγνωστική δράση από εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα με απεργίες, συλλαλητήρια, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πορείες,  το εργατικό κέντρο Κατερίνης αρνείται πεισματικά να καλέσει ΔΣ και να συζητήσει πως θα οργανωθεί η  αντίσταση των εργαζομένων σε έναν νομοσχέδιο που θα χειροτερέψει την ζωή και την θέση των εργαζομένων.

Εργοδοτικοί συνδικαλιστές, κυβέρνηση και κεφάλαιο βρίσκονται στην ίδια όχθη εις βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους και από κοινού  σχεδιάζουν πώς να επιβάλλουν πέπλο σιωπής στους χώρους δουλειάς, ώστε ανενόχλητοι και χωρίς εμπόδια, να επιβάλλουν νόμους που θα φθηναίνει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης της.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες με πρώτη την ΓΣΕΕ δρούνε ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο τον παροπλισμό του εργατικού κινήματος, την διάλυση και την αποδιοργάνωση του.

Τα σχέδια αυτά μαζί με την τρομοκρατία και τις διώξεις εις βάρος αγωνιστών του εργατικού - ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ δεν θα περάσουν.

Οι ταξικές δυνάμεις πιο ατσαλωμένες και με περισσότερο αγωνιστικό πείσμα δουλεύουν μέσα στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της μεγάλης Γενικής Απεργίας στις 10 Ιούνη βάζοντας παράλληλα  τις βάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα ώστε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.

Όλοι και όλες  στην απεργία στις 10 Ιούνη.

 Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων, σωματείων και εργατικών κέντρων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: