21 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο δολοφόνος, επιμένει ότι έχει νέα στοιχεία

Στη γραμμή ότι ο δράστης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά δεν είχε κίνητρο, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και δεν υπήρχε συνεργός θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που σκότωσε εν ψυχρώ την 20χρονη σύζυγό του και για να καλύψει το έγκλημα προσπάθησε να το παρουσιάσει σαν ληστεία μετά φόνου.

Θα παρουσιαστεί στον ανακριτή και τον εισαγγελία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του, Αλέξανδρο Παπαϊωάννίδη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο πελάτης του δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από όλα όσα έχει ήδη καταθέσει κατά την προανακριτική έρευνα στις αρχές σχετικά με το στυγερό έγκλημα, αλλά θα παρουσιάσει κάποια νέα στοιχεία που όπως είπε θα διαφωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος είπε επίσης ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του πελάτη του όσον αφορά την απουσία συνεργού στο έγκλημα, καθώς ακόμη και οι εισαγγελία φαίνεται να έχει αποδεχθεί αυτό το στοιχείο με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας.  Επίσης, όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να τεθούν υπ' όψιν των αρχών τα στοιχεία από το ημερολόγιο της 20χρονης Καρολάιν, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, αλλά είναι καλό να τεθεί υπ' όψιν της έρευνας κάθε στοιχείο που βρίσκεται στη δικογραφία και είναι σχετικό με την υπόθεση το οποίο θα μπορούσε όταν αναλυθεί να ρίξει φως στα διαδραματισθέντα.

Όπως είπε είναι πιθανό να προφυλακιστεί ο πελάτης του μετά την κατάθεσή του, έως και τη δίκη του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Εκτίμησε επίσης ότι από την κατάθεση του πελάτη του την Τρίτη θα διαφωτισθούν παρελθόντα γεγονότα και συνθήκες που ενδεχομένως να συνέτειναν στις πράξεις του, ωστόσο απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ελαφρυντικά».

Όταν ρωτήθηκε γιατί επί 37 ημέρες ο καθ' ομολογίαν δράστης δεν παραδόθηκε στην αστυνομία και δεν ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, ο συνήγορός του μίλησε για «ακραίες καταστάσεις», λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει εύκολα κανείς κρίσεις για την ψυχολογική κατάσταση των ατόμων.

Τέλος, όσον αφορά την επιμέλεια του 11 μηνών παιδιού του ζευγαριού, ο συνήγορός του επανέλαβε ότι έχει εντολή από τον πελάτη του να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αναλάβουν την επιμέλεια και μέριμνα και οι δύο οικογένειες (της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου). Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τη σχετική απόφαση θα λάβει η αρμόδια εισαγγελική αρχή, η οποία συνήθως αποφασίζει την επιμέλεια να αναλάβει είτε η μία είτε η άλλη οικογένεια.

Να θυμίσουμε ότι ο συζυγοκτόνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη κατάσταση και για κακοποίηση ζώου. Επίσης, έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας -επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του- και της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση, λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις αρχές.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: