14 Ιουνίου 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης και του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας που διαχειρίζεται ο Δήμος Κατερίνης, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ Στέργιου Μπουσνάκη, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής της ΔΗΚΕΔΗΚ Πέτρος Διαμαντής.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά με αναπηρίες και στις οικογενειές τους, η δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων στο Δήμο Κατερίνης, η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, η υποχρηματοδότηση κοινωνικών δομών καθώς και η επιδοματική πολιτική ευπαθών ομάδων πληθυσμού τέθηκαν επί τάπητος και έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Η κ. Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Κατερίνης και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΚ ότι ως αρμόδια υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, θα σταθεί αρωγός σε πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από τον Δήμο Κατερίνης που ως στόχο θα έχουν την ενίσχυση του δικτύου προστασίας και στήριξης ευπαθών ομάδων.

«Η ενίσχυση των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες είναι απαραίτητες. Ο Δήμος Κατερίνης, αλλά και γενικά η αυτοδιοίκηση, σηκώνει ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της πολιτικής. Η συμμετοχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα και η συνεχής διεκδίκηση περισσότερων πόρων από την πολιτεία είναι απαραίτητη για την βιωσιμότητα αυτών των δομών», δήλωσε ο κ. Κώστας Κουκοδήμος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης με την υφυπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Στέγιος Μπουσνάκης υπογράμμισε ότι στους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η ποιοτική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. «Η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, η εκπαίδευση στην βρεφική και νηπιακή ηλικία, καθώς και η παροχή βοήθειας σε κάθε συνδημότη μας που έχει πραγματική ανάγκη, είναι τομείς στους οποίους επικεντρώνουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: