18 Ιουνίου 2021

Αττική λάμψη στον οίκο Dior

 Πέρασαν ακριβώς 70 χρόνια από την πρώτη εμβληματική φωτογράφιση του Dior στην Ακρόπολη και ο γαλλικός οίκος μόδας επιστρέφει ξανά στην Αθήνα.


Δεκάδες μοντέλα παρέλασαν την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο, φορώντας τις δημιουργίες του γαλλικού οίκου Dior. Η πολυανεμενόμενη εκδήλωση ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί στις 9:30 το βράδυ. Προσωπικότητες από το χώρο της μόδας έδωσαν το παρόν και αναμετέδωσαν το γεγονός από τα κινητά τους. 



Η πασαρέλα αποτελείτο μόνο από γυναίκες οι οποίες παρουσίασαν τα ρούχα της συλλογής Cruise 2022. Το χρώμα που κυριάρχησε ήταν το λευκό και τα περισσότερα σχέδια ξεχώρισαν μέσα από την απλότητα τους. Από την επίδειξη μόδας δεν έλειψαν και τα πιο εκκεντρικά σχέδια. Το ρυθμό έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ η εντυπωσιακή πασαρέλα «έκλεισε» με βεγγαλικά και όλα τα μοντέλα στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και η γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ. Ανάμεσα στους τετρακόσιους προσκεκλημένους ήταν διεθνούς φήμης μοντέλα και ηθοποιοί αλλά και Έλληνες σχεδιαστές μόδας.

Τις επόμενες μέρες ο οίκος Dior θα πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του Ηρώδειου, της Αρχαίας Αγοράς, της Νεμέας και του Σουνίου.

Το ντεφιλέ που έγινε στο Καλλιμάρμαρο είναι λιγότερο το κοσμικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού –ούτως ή άλλως λόγω των υγειονομικών συνθηκών ο αριθμός των επώνυμων θα είναι περιορισμένος – και περισσότερο ένα πολιτιστικό event, στο οποίο η μόδα μετατρέπεται σε υψηλή τέχνη.

Αντλώντας έμπνευση από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο οίκος Dior ανέθεσε τον σχεδιασμό και τη ραφή των ρούχων της ενδιάμεσης «Cruise Collection» σε δημιουργούς που εργάζονται στη χώρα μας, με μια επιλογή υλικών από περιοχές όπως το Σουφλί, η Καλαμάτα και το Άργος. Το ντεφιλέ πραγματοποιείται  υπό την υψηλή επίβλεψη της επικεφαλής της κολεξιόν Maria Grazia Chiuri και αναδεικνύει την παραδοσιακή ελληνική αισθητική με ιδανικό τρόπο. 

Ακόμα και τα βίντεο που δημιουργήθηκαν για την παγκόσμια διαφήμιση της καμπάνιας στα social media έχουν άρωμα Ελλάδας. Με γυρίσματα στην Κνωσό, στη Σαντορίνη και στους Δελφούς, ο πιο ιστορικός οίκος μόδας της Γαλλίας μετέφερε την εικόνα της χώρας μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. «Ο οίκος επέλεξε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής τέχνης για να παρουσιάσει την Cruise Collection του 2022» ανέφερε πριν από δύο μήνες σε ανακοίνωση του ο Dior.

Όπως είχε συμφωνηθεί μετά την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο Dior έχει ήδη ξεκινήσει φωτογραφήσεις στην Ακρόπολη, στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στη Νεμέα. «Θα είναι ένα πραγματικά εμπνευσμένο ταξίδι για να ανακαλύψουμε ξανά τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας» είπε η Maria Grazia Chiuri.




inews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: