12 Ιουνίου 2021

Roland Garros: O θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά


Ο Έλληνας «Θεός» υπέταξε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ξανά υπερήφανους όλους του Έλληνες με την μεγαλειώδη πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros. Ο Έλληνας τεννίστας υπέταξε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam. Ήδη ο Στέφανος με την πρόκρισή του στον τελικό έχει κερδίσει 750.000 ευρώ ενώ αν την Κυριακή καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο θα λάβει 1,4 εκατ. ευρώ. Στη μέχρι τώρα καριέρα του ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κερδίσει 11,6 εκατ. ευρώ από έσοδα ενώ φέτος έχει φτάσει ήδη τα 1,28 εκατ. ευρώ.





Το ματς

Ο Στέφανος ξεκίνησε την προσπάθειά του για πρόκριση στον τελικό με δυναμισμό, κράτησε το σερβίς και στη συνέχεια κάνοντας το break έφτασε στο 3-0. Έτσι κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού. Τσιτσιπάς και Σβέρεφ βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση καταφέρνοντας να παίρνουν με ευκολία τα game που σέρβιραν. Ωστόσο στο τέλος ο Τσιτσιπάς τα κατάφερε και έκανε το 1-0 (6-3).





Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεφ πήρε μπροστά έκανε το μπρέικ και κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 3-0. Εκείνη τη στιγμή ο Τσιτσιπάς άλλαξε τελείως και έχοντας απάντηση στις επιθέσεις του αντιπάλου του γύρισε το ματς σε 6-3 κάνοντας το 2-0 στα σετ. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Σβέρεφ ο οποίος μείωσε σε 2-1 στο τρίτο σετ. Για να τα καταφέρει έκανε το μπρέικ στα σετ (1-3). Παρά τις προσπάθειες του Στέφανου άντεξε και δημιουργώντας μία μικρή ένταση κατάφερε να κρατήσει το 2-1.


Έχοντας πάρει δύναμη από το προηγούμενο σετ ο Σβέρεφ ξεκίνησε εξαιρετικά το τέταρτο σετ κάνοντας το μπρέικ (0-1). Η μάχη συνεχίστηκε και ο Σβέρεφ κατάφερε να ισοφαρίσει τα σετ σε 2-2 (6-4).

Τσιτσιπάς και Σβέρεφ μπήκαν στο πέμπτο σετ αποφασισμένοι για τη νίκη. Ο Γερμανός έφτασε στο 40-0 και μόλις μία ανάσα από το μπρέικ. Όμως εκείνη την ώρα ο Τσιτσιπάς με κατάθεση ψυχής επέστρεψε και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια έκανε το 2-0 και ακολούθως έφτασε στο μπρέικ (3-1). Ο Έλληνας τεννίστας κατάφερε να αντέξει φτάνοντας μία ανάσα πριν το μπρέικ και τη νίκη που θα τον οδηγούσε στον μεγάλο τελικό. Παρ΄ όλα αυτά ο Ζβέρεφ κατάφερε να του «σβήσει» τρία match point. Ωστόσο ο Στέφανος χάρη στο σερβίς του κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 φτάνοντας στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν εκ των Νόβακ Τζοκοβιτς ή Ραφαέλ Ναδάλ.


Βούρκωσε στο φινάλε ο Στέφανος

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. «Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω. Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο game. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μοιυ έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: