7 Ιουλίου 2021

11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια

Τον μόνιμο διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για το 2021, εντός του καλοκαιριού, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση.Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το σύνολο των διορισμών θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους μετά από 12 χρόνια. Σημειώνει δε ότι ο τελικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος από τις 5.250, που ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης για φέτος.

«Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές», τονίζει η κ. Κεραμέως, καταλήγοντας:

«Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν. Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».


Ανάρτηση Μητσοτάκη

Για το ζήτημα, ανάρτηση στα social media πραγματοποίησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας:

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας».

 

Ο Νίκος Φίλης σχολίασε την ανακοίνωση της κυβέρνησης για διορισμούς στην εκπαίδευση.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε το διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: