13 Ιουλίου 2021

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης - Ένταλμα και για τρίτο πρόσωπο


Ενώπιον του ανακριτή φορτωμένοι με τον μισό Ποινικό Κώδικα καλούνται να απολογηθούν σήμερα ο πατέρας της 19χρονης από την Ηλιούπολη και ο αστυνομικός που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά την άτυχη κοπέλα και την εξέδιδαν.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων, η δράση των οποίων έχει προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε την περασμένη Κυριακή ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, σε βάρος και των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για:

Εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα,
Συνέργεια στην παραπάνω πράξη,
Εμπορία κατά ανηλίκου κατ εξακολούθηση,
Βιασμός κατ εξακολούθηση,
Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ εξακολούθηση,
Κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ εξακολούθηση,
Γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών,
Διακίνηση ναρκωτικών,
Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή,
Οπλοφορία,
Οπλοχρησία,
Οπλοκατοχή

Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα, την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Ήδη τέθηκε σε αργία και αντιμετωπίζει οριστική απόλυση από την ΕΛ.ΑΣ. Ο πατέρας της κοπέλας φέρεται ότι την εξανάγκαζε από την ηλικία των 11 ετών με ξύλο και απειλές σε γενετήσιες πράξεις μέσα στο σπίτι τους. Πάντως και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της εισαγγελέως.

Η δικηγόρος της νεαρής γυναίκας Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μίλησε για τον απόλυτο εφιάλτη που βίωνε η 19χρονη κοπέλα στα χέρια του αστυνομικού και του πατέρα της. Μιλώντας δε για τον κατηγορούμενο αστυνομικό, η κυρία Λεγάκη είπε: «Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά ή της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα και τα αδέρφια της».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 19χρονης εμπλέκονται και άλλα άτομα στη υπόθεση. «Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει ότι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα», είπε η δικηγόρος του θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να είχε εμμονή με τις ροζ ταινίες. Μάλιστα, κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την περασμένη Κυριακή, προκάλεσε αίσθηση η μπλούζα που φορούσε, η οποία παρέπεμπε σε γνωστή εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών στην Ελλάδα.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: