13 Ιουλίου 2021

Θεόδωρος Γκέγκας (Πνευμονολόγος Νοσοκομείου Κατερίνης): «Όλοι οι ασθενείς με πνευμονία είναι ανεμβολίαστοι - Νοσηλεύονται 40άριδες και 50αριδες»


Ο Κατερινιώτης Πνευμονολόγος Θεόδωρος Γκέγκας εδώ και δύο μήνες εργάζεται στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας μάχη με τον κορωνοΪό.


Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, επιχειρεί να μεταφέρει το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας , επισημαίνοντας πως όλες οι εισαγωγές στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με πνευμονία και υποξυγοναιμία είναι ανεμβολίαστα άτομα. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, αλλά νοσηλεύονται 40αρηδες και 50αρηδες. «Δεν έχω δει ούτε έναν εμβολιασμένο. Μόνο έναν θυμάμαι που είχε κάνει μόνο την πρώτη δόση και κόλλησε πριν προλάβει να κάνει ανοσία», γράφει.

Ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Γκέγκας καταθέτει και τη προσωπική του εμπειρία μετά τον εμβολιασμό του κατά της covid 19. Θεωρεί πως εδώ και δύο μήνες έχει έρθει σίγουρα σε επαφή με τον ιό, παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει, και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα «Εγώ δεν έχω κάνει ούτε ένα δεκατάκι», λέει χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, που το 2ο κύμα της πανδημίας έπληξε βαρύτατα την Πιερία, το 90% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κατερίνης είχε νοσήσει, καθώς ήταν ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Γκέγκας, έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook μετά από προτροπή φίλου του, «με την ελπίδα να το διαβάσει και να πειστεί έστω και ένας αμφιταλαντευόμενος, έστω και ένας “θέλω να κάνω το εμβόλιο αλλά φοβάμαι” έστω και ένας “λέω να περιμένω να το κάνω αργότερα”, έστω και ένας “ΟΚ, να το κάνω, αλλά κάνει δουλειά; προστατεύει ή τζάμπα θα το κάνω;», έγραψε ο κ. Γκέγκας.


Η ανάρτηση του Πνευμονολόγου Θεόδωρου Γκέγκα στο facebook



πηγή: facebook, kosmospierias

Δεν υπάρχουν σχόλια: