29 Ιουλίου 2021

Προκρίθηκε ο Στέφανος Ντούσκος - Στην 5η θέση Κυρίδου και Μπούρμπου


Ως πρώτος της δεύτερης ημιτελικής σειράς του απλού σκιφ προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, τέθηκε νωρίς επικεφαλής της κούρσας και από τα 1.000 μέτρα έως τον τερματισμό παρέμεινε πρώτος, φέρνοντας χρόνο 6:41.61 με αποτέλεσμα να είναι φαβορί για μετάλλιο.

Ο ίδιος θα διεκδικήσει το τέταρτο μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας σε αύριο στις 3:45 τα ξημερώματα. Θα είναι ο 9ος για τα ελληνικά κουπιά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δήλωσε για την επίδοσή του: «Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου. Έτσι ήταν σχεδιασμένο... έτσι βγήκε! Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω.

»Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου. Την οικογένειά μου, την εθνική ομάδα, τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο, τον προπονητή μου Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε, την Ομοσπονδία, τον σύλλογο μου, τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει την ενασχόληση με την κωπηλασία αν δεν ήταν αυτός, τον γιατρό και τον χορηγό μου».
«Τα δώσαμε όλα χθες και ήταν μεγάλη η κούραση στον τελικό»



Η 5η θέση που κατέλαβαν στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, στους 32ους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο.

Κι αν η Μαρία Κυρίδου παρουσιάστηκε πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της μετά την καταληκτική κούρσα στην Ιαπωνία, η Χριστίνα Μπούρμπου δεν κατάφερε να σταματήσει τα δάκριά της, μετά την προσπάθεια πολλών ετών των δύο αθλητριών για να καταφέρουν να ανήκουν από την Πέμπτη στις Ολυμπιονίκες.

Στα ημιτελικά, την Τετάρτη, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είχαν τερματίσει πρώτες στη σειρά τους μετά από απίστευτο φίνις περνώντας τις τρεις προπορευόμενες βάρκες στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο η Μαρία Κυρίδου δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας θα ήθελε, όταν αγωνίζεται στον τελικό. Τα δώσαμε, όμως όλα χθες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα στον τελικό και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα χθες στον ημιτελικό».

Η Χριστίνα Μπούρμπου προσπάθησε να εκφράσει τα συναισθήματά της, αλλά τα δάκρια που έτρεχαν από τα μάτια της την υποχρέωσαν να... κάνει μια σύντομη διακοπή. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση,» τόνισε η Χριστίνα Μπούρμπου.

Η Μαρία Κυρίδου εξήγησε: «Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά».



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: