18 Ιουλίου 2021

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Πιερίας: Εργατικό Κέντρο στην Υπηρεσία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης


· Την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και χρόνια, και ιδιαίτερα τους τελευταίους 15 μήνες, δίνει τη μάχη, για να υπερασπιστεί το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας.

· Την ώρα που συγκρούεται με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας για την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα, για να μη εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη που καθιερώνει τη 10ωρη απλήρωτη δουλειά και βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση

· Την ώρα που αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των ΣΣΕ, να πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι όλα τα κλεμμένα, να μην περάσει το νέο τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά ταμεία που παραδίνονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα κ.α .

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Κατερίνης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο στο σωματείο συνταξιούχων στο γραφείο τους και γενικότερα στο ΕΚΚ με πρόσχημα τον κορονοιό!

Δεν εκπλησσόμαστε από την υποταγμένη διοίκηση του ΕΚΚ που μαζί με την ΓΣΣΕ, και το ΙΝΓΝΕ παίρνουν γραμμή από την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και όλους τους φορείς του κεφαλαίου που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της χώρας μας. Έτσι, η διοργάνωση σεμιναρίων υποταγής των εργαζόμενων για τη δήθεν ενημέρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτή που έγινε προηγούμενο διάστημα, δεν μεταδίδει τον ιό. Τον ιο τον μεταδίδουν μόνο οι αγωνιστικές δράσεις!!!!

Ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει πάτο, με το αζημίωτο βέβαια, γιατί τα σεμινάρια υποταγής χρηματοδοτούνται αδρά...

Ερωτάται η πρόεδρος του ΕΚΚ , και να πάρουν θέση όλα τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΚ: με ποιο δικαίωμα απαγορεύουν το Σωματείο Συνταξιούχων να μπει στο γραφείο τους στο οποίο στεγάζεται στο ΕΚΚ πάνω από 40 χρόνια ;

Να είναι σίγουροι ότι η άθλια αυτή τακτική σε βάρος του σωματείου μας είναι και ανήθικη και επικίνδυνη για το εργατικό κίνημα. Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν πολύ καλά για τον ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και τον εργαζομένων στην Πιερία .

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι η διοίκηση του ΕΚΚ με επικεφαλής την πρόεδρο της δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους και τους χώρους δουλειάς, πάρα μόνο με την εργοδοσία και τα σωματεία σφραγίδες, για να εκλέγουν στα χαρτιά νόθους αντιπροσώπους, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς δύναμης στο εργατικό κίνημα στην Πιερία, ώστε αυτό να μην αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες στους χώρους δουλειάς.

Αυτός είναι ο ρόλος που έχουν αναλάβει, αλλά να είναι σίγουροι ότι όσα εμπόδια κι αν βάλουν στο κίνημα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: