31 Ιουλίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα – Τούντας: «Θα θρηνήσουμε και παιδιά» - Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά


Μετάλλαξη Δέλτα: Για την εξάπλωσή της και, γενικώς, για την έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, μίλησε ο Γιάννης Τούντας στον ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, βάζοντας στην εξίσωση τις στατιστικές πιθανότητες.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε και νέους ανθρώπους, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, κυρίως στις μικρές ηλικίες, στα παιδιά 12-18 ετών.

Ο κίνδυνος, ωστόσο, είναι μικρότερος στα παιδιά σε σχέση με τους ηλικιωμένους, αλλά όταν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών που μπορεί να μολυνθούν, εκεί θα θρηνήσουμε και θύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική στους εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Εάν ο εμβολιασμένος μολυνθεί, θα μεταδώσει τον ιό με την ίδια ευκολία που θα τον μεταδώσει και ο ανεμβολίαστος», είπε ο Γιάννης Τούντας.

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι 10 μόνο δευτερόλεπτα επαφής με κάποιον αρκούν για να κολλήσει κανείς κορονοϊό, πως η ανοσία κρατά για 8-10 μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό και ότι πιθανότατα να χρειαστεί τρίτη δόση.




sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια: