23 Ιουλίου 2021

Μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για την αύξηση των εμβολιασμών

 

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Χαλκίδας την Πέμπτη το βράδυ "αποκάλυψε" πως στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκονται νέα κίνητρα για την αύξηση του εμβολιασμού, αυτή τη φορά στοχευμένα προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ακούμε με "πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες", ωστόσο διαπιστώνεται πως χρειάζεται έξτρα κίνητρο το οποίο θα ανακοινωθεί ίσως και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση είναι κάθε ραντεβού που κλείνει είτε ο γιατρός είτε ο φαρμακοποιός να συνοδεύεται από οικονομικό μπόνους "ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού".

Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση "βάζει" στο παιχνίδι ακόμη πιο δυνατά δύο ισχυρούς πόλους που μπορούν να επηρεάσουν τους πολίτες προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού.

Το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί δεν εντάχθηκαν στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα, η οποία ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, δείχνει πως η κυβέρνηση θέλει να επιστρατεύσει την πειθώ, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα την ψυχική υγεία. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως σε αντίθεση με άλλους κλάδους, εάν νοσήσει κάποιος εκπαιδευτικός και δεν μπορεί να πάει σχολείο ή αντικατάστασή του δεν είναι εύκολη υπόθεση, συνεπώς θα πρέπει ο κλάδος να πάρει στο σύνολό του πολύ σοβαρά το θέμα του εμβολιασμού, καθώς διαφορετικά είναι ορατό το ενδεχόμενο να κλείσει ένα σχολείο ή ένα τμήμα για μία ή και περισσότερες εβδομάδες δημιουργώντας πρόβλημα στα παιδιά που ήδη έπειτα από 1,5 χρόνο πανδημίας η ψυχολογία τους έχει επιβαρυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: