7 Ιουλίου 2021

Μάσκα παντού μετά το "άλμα" των κρουσμάτων - Ποια άλλα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι


Η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού τα οποία την Τρίτη έφτασαν τα 1.797 έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση που δημιουργείται από τη μετάλλαξη "Δέλτα". Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν και νέα μέτρα στο τραπέζι των συζητήσεων, πέρα από εκείνα που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για τους χώρους διασκέδασης.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι εφόσον η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και οι επιδημιολογικοί δείκτες επιβαρυνθούν κι άλλο, θα εξεταστεί η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Και αυτό επειδή από τότε που υπήρξε η σύσταση να βγουν οι μάσκες

... εκτός, όπου δεν υπάρχει πολύς κόσμος, επικρατεί μια μεγαλύτερη χαλαρότητα με τους περισσότερους να μην την φορούν. Εν μέσω της διασποράς της μετάλλαξης "Δέλτα" πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η μάσκα θα πρέπει να επανέλθει. Χαρακτηριστική του πόσο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη, είναι και η δήλωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκου Σύψα, ο οποίος είπε ότι μεταδίδεται ακόμη και αν απλώς διασταυρωθούμε με κάποιον στον δρόμο χωρίς μάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: