7 Ιουλίου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Η επίσημη γραμμή είναι, κάνουμε το εμβόλιο. Καλώς ή κακώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Ο μέσος πολίτης είναι υποψιασμένος, έχει γνώση για τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται, παρόλα αυτά καταλήγει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, αξιολογώντας το ρίσκο της μιας ή της άλλης περίπτωσης.

**

Απ’ τη μία η επιβεβαιωμένη ελάχιστη θνησιμότητα από παρενέργειες του εμβολίου κι απ’ την άλλη οι εκατόμβες νεκρών από τον covid. Μπαίνουν στη ζυγαριά και μόνο κάποιος με εμμονές εθελοτυφλεί και δεν το βλέπει.

**

Ο καθένας έχει φυσικά το δικαίωμα της επιλογής, αναφαίρετο δικαίωμα αλλά απαράδεκτο το γεγονός επηρεασμού της μιας ή της άλλης πλευράς, με μεθόδους αντιδημοκρατικές.

**

Μετέωρος ο πολίτης. Ο covid δεν έκανε τον κύκλο του. Ξαναεμφανίζεται ή τον ξαναεμφανίζουν; Ερώτημα προς διερεύνηση.

**

Μέσα σε μια τρικυμία ιδεών και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων, καλό θα είναι να καταγράφονται επώνυμα οι εντυπώσεις των εμβολιασμένων ή τα επιχειρήματα των αρνητών.

**

Κάνω την αρχή. Τελείωσα με τους εμβολιασμούς της Pfizer εδώ και έναν μήνα. Καμία παρενέργεια της στιγμής. Τι άλλαξε στον οργανισμό μου; Παρουσιάστηκε υπνηλία και σποραδικές έντονες εμβοές, κάτι που δεν προϋπήρχε ούτε κατά φαντασία. Τυχαίο; Δε νομίζω. Κρούσματα εμβοών καταγράφηκαν και από το πανεπιστήμιο του Maryland σε εμβολιασθέντες με Pfizer.

**
Θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτές; Αν σκεφτώ ότι μέσα στο χρόνο είδα πολλούς φίλους και γνωστούς να υποφέρουν διασωληνωμένοι για μέρες και μήνες και να χάνουν τις ζωές τους από τον ιό, καταλήγω. Θα ξαναέκανα το εμβόλιο, αναλαμβάνοντας το μικρότερο ρίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: