21 Ιουλίου 2021

Επεισοδιακή η συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα - Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στη νέα συγκέντρωση πολιτών που δηλώνουν αντίθετοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην πλατεία Συντάγματος. 

Η ένταση εκδηλώθηκε λίγο πριν απο τις 19.30 ενω η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και οχημάτων εκτόξευσης νερού.

Αφου ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης διαλύθηκε απο την λεωφόρο Αμαλίας, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν σε άλλα σημεία της πλατείας. Κάποια άτομα κινήθηκαν προς την Ερμού, κάποια άλλα παρέμειναν στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Αστυνομική παρουσία υπήρχε σε όλα τα σημεία και κατα διαστήματα προκαλούνταν εντάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί οτι άτομα κινήθηκαν σε όλο το μήκος της Ερμού ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και σκουπίδια.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και μπορεί ο αριθμός των ατόμων να ήταν  σαφώς λιγότερος σε σχέση με εκείνον της συγκέντρωσης της περασμένης Τρίτης, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν επίσης ξεκάθαρη η ακροδεξιά προέλευση των ομάδων που οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του News 24/7, από τη μια πλευρά είναι εκατοντάδες τα τρικάκια που γράφουν το όνομα της ακροδεξιάς ομάδας Propatria, με έντονη δράση στο παρελθόν, αλλα και τα ονόματα των κομμάτων των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν ότι είναι κατά του διχασμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ άλλοι είναι συλλήβδην κατά των εμβολίου για τον κορωνοϊό και κατά της μάσκας.

Την πορεία περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο και κινήθηκαν στην οδό Τσάμική, ενώ κατέληξαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: