13 Ιουλίου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Διαβάζω διαμαρτυρίες πολίτη για εκκλησιαστική ηχορύπανση, τον ενοχλούν οι καμπάνες της ενορίας του. Δεν είδες τίποτα εν Χριστώ αδελφέ.
Να σου τύχει σε χωριό τριήμερο Αγίου Παϊσίου με 5-6 λειτουργίες, 3-4 κηρύγματα, όλα στη διαπασών, καλωσόρισμα πολιτικών από ιερωμένο εις επήκοον όλου του χωριού, να λες Άγιε Παΐσιε βοήθα να κοπεί το ρεύμα γιατί δεν πάει άλλο, δεν αντέχω.


**
Το μήνυμα απευθύνεται σε ευσεβείς που «κήδονται» των υπηκόων. Διάβαζε σχετικά συνήγορος του πολίτη για ηχορύπανση ναών.

**

Και άντε καλά πανηγύρι ήταν αλλά το παρατράβηξαν, ούτε στην ΚΝΕ Οδηγητής, ούτε στην Ένωση Ποντίων τέτοιο πράμα. Εκείνο το ότι τους τίμησε με την παρουσία του το πολιτικό πρόσωπο, τι το ήθελαν; Δεν ξέρουν τι έκανε η φοράδα στο αλώνι;

**

Άλλαξαν στάση απέναντι στον εμβολιασμό αρκετοί ιεράρχες. Μέχρι και για αμαρτία μίλησαν. Κλείνει η βασιλεία των ουρανών για ανεμβολίαστους. Κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για μετά Ιερώνυμο εποχή.

**

Είναι κατάντια. Η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία των Βρετανών είχε στην κατοχή της το 1/4 της χερσαίας γης. Και άρχισε να χάνει, να χάνει. Τόσες αποικίες-παραδείσους έχασε. Και για ένα πέναλτι χαμένο, τόσος κλαυθμός και οδυρμός! Και άντε οι Άγγλοι είχαν το ζόρι τους, ο Καρπετόπουλος τι ζόρι είχε και έβαλε τα κλάματα.

**

Για τους “I can’t breathe”. Μην αδικείται τα τοπικά μέσα. Δεν εξαγοράζονται ούτε με κοτομπουκιές, ούτε με πανσέτες. Έχω γράψει κάτι σχετικό περί μειωμένης όσφρησης, όρασης και ακοής, ανεπτυγμένης δε γεύσης και αφής. Πιο απλά δεν γίνεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: