28 Ιουλίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Οδηγείται σήμερα στις φυλακές Τρίπολης - Θα αυλίζεται μαζί με τον Λιγνάδη - Οι τρεις καταγγελίες "φωτιά"


Να διαχειριστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που του "έδειξε" τον δρόμο για τη φυλακή επιχειρεί ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αναμένοντας να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε "μάχη" για να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα του βιασμού και των δυο απόπειρων βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Ωστόσο, τα επιχειρήματα του δεν στάθηκαν ικανά να οδηγήσουν ανακρίτρια και εισαγγελέας να τον αφήσουν ελεύθερο με αποτέλεσμα, ομόφωνα, να αποφασίσουν την προφυλάκιση του.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης, στις οποίες ήδη κρατείται προφυλακισμένος για ανάλογα αδικήματα και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

"Δεν το πιστεύω αυτό που μου κάνατε, δεν είναι δυνατόν" - Τα πρώτα λόγια για την προφυλάκιση

Στο άκουσμα της απόφασης που τον οδηγεί στο κελί, φαίνεται να σοκαρίστηκε, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. "Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε, δεν είναι δυνατόν" φέρεται να είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, που τόνισε ότι στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη βρισκόταν τόσο η σύζυγός του, όσο και ο γιος τους.

Το ρεπορτάζ επεσήμανε δε ότι ο θεατράνθρωπος είχε απομονωθεί αφότου οι καταγγελίες σε βάρος του είχαν δει το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζοντας ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του πρωταγωνιστή ήταν στις 9 Ιουλίου, όπου εθεάθη να περπατά φορώντας μάσκα, γυαλιά και καπέλο.
Οι τρεις καταγγελίες "φωτιά" σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί, των οποίων οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφό του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο γυναικών, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά τη βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του. Εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.


thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια: