9 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Η επιστήμη των μαθηματικών θεωρείται και δικαίως άλλωστε ως μια από τις κορυφαίες. Ο πατέρας των μαθηματικών, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Πυθαγόρας, ανέφερε: «Πάντα κατά αριθμόν γίγνονται», ότι τα πάντα γίνονται σύμφωνα με αριθμούς. Σαφώς ορθή και διαχρονική άποψη.


Αυτή την επιστήμη επέλεξε ο Κατερινιώτης, Κωνσταντίνος Γατσιός-Πεσερίδης, την οποία υπηρετεί πλέον ως μαθηματικός. Ο Κωνσταντίνος, γιος των εκπαιδευτικών Ιωάννη και Μάγδας, δεν έμεινε μόνο στο εκπαιδευτικό του έργο, αλλά προχώρησε και στη συγγραφή ενός αξιόλογου πονήματος, με τη συμβολή του μαθηματικού Ιωάννη Πέζου, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την μαθητική κοινότητα καθώς και τους υποψήφιους των πανεπιστημιακών σπουδών.


Το δίτομο βιβλίο φέρει τον τίτλο «Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου», το οποίο με απλό και κατανοητό τρόπο αποτελεί αξιόλογο βοήθημα, με το οποίο ο αναγνώστης εισέρχεται στη θεωρία του σχολικού βιβλίου και στη μεθοδολογία επίλυσης των ασκήσεων του.

 

Ο μαθηματικός-συγγραφέας Κωνσταντίνος Γατσιός-Πεσερίδης παρουσίασε το
σύγγραμμα του τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου
Θεσσαλονίκης, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια εκπαιδευτικών και φίλων του βιβλίου.


Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «24 γράμματα» και διατίθεται τόσο σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και από το βιβλιοπωλείο «1900» της Κατερίνης.
Σίγουρα η Κατερίνη μπορεί να νοιώθει περήφανη, γιατί ένα μέλος της νέας γενιάς την καταξιώνει στον τομέα της μαθηματικής επιστήμης, όπου το πλήθος των αριθμών ξεπερνά το άπειρο.
 

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: