27 Ιουλίου 2021

Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε Σταμάτα και Ροδόπολη, με την φωτιά να έχει βγει εκτός ελέγχου και να καίει ήδη τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί.

Ταυτόχρονα, γίνονται συχνές εναέριες ρίψεις νερού. Οι αναζοπυρώσεις είναι επικίνδυνες, καθώς λόγω της έντονης βλάστησης και του δάσος, με κάθε αναζοπύρωση υπάρχει το ενδεχόμενο τα σπίτια να καούν.

Οι Πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να στήσουν έναν «φραγμό» σε διάφορα σημεία με καύσιμη ύλη.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης έχουν παραδοθεί ήδη στην πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο. 

Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

«Η πυρκαγιά μαίνεται, είναι πολλά τα μέτωπα. Το πιο σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στην Ροδόπολη και στην Διόνυσου» σημείωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, δεν εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, ενώ όπως είπε και οι ιδιώτες συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική

Στη Ροδόπολη αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή:

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

 

Κλείστε καμινάδες και παράθυρα, παραμείνετε σε ετοιμότητα

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 στους κατοίκους των Σταμάτα, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής.

«Κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού» αναφέρει το μήνυμα. 

Νωρίτερα είχα σταλθεί άλλο μήνυμα από την υπηρεσία, καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα ανέφερε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: