24 Ιουλίου 2021

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έστειλαν ηχηρό μήνυμα ισότητας


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 ξεκίνησαν και στην παρέλαση των αθλητών στην φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης είδαμε να κρατούν τις εθνικές σημαίες των χωρών δύο αθλητές, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Την Ελλάδα μάλιστα εκπροσώπησαν δύο εκ των κορυφαίων αθλητών της χώρας μας, η Άννα Κορακακη και ο Λευτέρης Πετρούνιας. Οι δυο τους εισήλθαν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατώντας τη γαλανόλευκη σημαία, καθώς η χώρα μας μπαίνει πάντα πρώτη στην παρέλαση των αθλητών.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της κάθε χώρας να επιλέξει δύο σημαιοφόρους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο. Έτσι οι χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δείχνουν με τους δύο τους σημαιοφόρους την υποστήριξή τους στην ισότητα των φύλων και τη φυλετική δικαιοσύνη.

«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η ΕΟΕ και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μία ιστορική στιγμή μάλιστα, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη», δήλωσε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη.

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί», δήλωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας, που ευχαρίστησε και εκείνος την ΕΟΕ. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής.

infowoman

Δεν υπάρχουν σχόλια: