15 Ιουλίου 2021

“I can’t BREATHE”: Η συνέντευξη τύπου και τα επόμενα βήματα της συντονιστικής επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου, η Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών "I can't BREATHE" για τη δυσωδία στην πόλη της Κατερίνης, στον φιλόξενο Καπνικό Σταθμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτο σατυρικό βίντεο, βασισμένο στη διαρκή αναζήτηση της πηγής της δυσοσμίας αδίκως  μεταξύ γειτόνων στις γειτονιές των Ευαγγελικών, Αγίας Άννας, Νέα Ζωή κ.α..

Οι 200 περίπου πολίτες, παρακολούθησαν με αμέριστη προσοχή και ενδιαφέρον, την παρουσίαση του ιστορικού της χρόνιας ρύπανσης της αντιπλημμυρικής τάφρου και της δυσοσμίας που προκαλείται από όμορες επιχειρήσεις, με παραπομπές σε διοικητικά έγγραφα που έχει συλλέξει η Συντονιστική Επιτροπή της Ομάδας. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, οι οποίες απαντήθηκαν με σαφήνεια και πληρότητα, από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των πολιτών κατά τον οποίο διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα της Ομάδας. Στο μεταξύ, είχαμε την  ευκαιρία να μοιραστούμε τη δύσοσμη εμπειρία του προβλήματος, καθώς, η «μπόχα» κατέφθασε απρόσκλητη κατά τις 10μ.μ.

Οι πολίτες, κατά δήλωσή τους, φεύγοντας αποκόμισαν μια εμπεριστατωμένη γνώση των αιτιών της δυσοσμίας που τους ταλαιπωρεί καθώς και δικαιολογημένο σκεπτικισμό για την ανάπτυξη της δραστηριότητας επιχειρήσεων, ελλείψει των εκ του νόμου ελέγχων που επιβάλλονται για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που τις δεσμεύουν ως προς τη λειτουργία τους. Σημειώθηκε δε, η "αφωνία" πολιτικών φορέων του νομού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - παρά τις έγγραφες αναφορές της Ομάδας. 

Επιπλέον, εκφράστηκε για ακόμα μια φορά η προσδοκία, για ανάληψη κι άλλων δράσεων από τον Δήμο Κατερίνης για άσκηση πίεσης, όπου δει, για λύση του προβλήματος καθώς και για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος στα πλαίσια της οποίας αναμένουν όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν δημόσια θέση.

Η Συντονιστική Επιτροπή τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για την επίλυση του προβλήματος, σε ανώτερες Αρχές και Θεσμούς της Πολιτείας. Πιο συγκεκριμένα, θα αποταθεί με επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα του κοινοβουλίου, στον Συνήγορο του Πολίτη και ακολούθως και στην Ευρωβουλή. Επίσης, όλο το υλικό της Συνέντευξης Τύπου καθώς και το «Ιστορικό», θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://sites.google.com/view/icantbreathe.

Υπενθυμίζεται ότι, στην ιστοσελίδα μπορούν οι δημότες να προσυπογράψουν το αίτημα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος, όπως διατυπώνεται στο κείμενο, το οποίο, επίσης είναι αναρτημένο στην ίδια σελίδα.

Συνεχίζουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή! Συνεχίζουμε για την ΑΝΑΣΑ μας! Για τη ΖΩΗ τη δική μας και των παιδιών μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή της  ΟΠΠ “I cant BREATHE

Δεν υπάρχουν σχόλια: