1 Ιουλίου 2021

Αρχίζει ξανά από σήμερα η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία - Ποιοι τα δικαιούνται

Αρχίζει ξανά από σήμερα, Πέμπτη η δωρεάν διάθεση των self test στους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στους νέους ηλικίας 18-30 ετών από τα φαρμακεία. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα τέσσερα δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, το σύστημα δωρεάν διάθεσης ανοίγει την Πέμπτη 1/7 μέχρι και το Σάββατο 10/7 στις 17:00.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι 18-30 ετών μπορούν να προμηθεύονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, εκτός από το Σάββατο 3/7/2021 στις 17:00 έως και τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00. Θα παραλαμβάνουν συνολικά 4 self test που θα καλύψουν όλο τον Ιούλιο, κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι δεν θα λαμβάνουν δωρεάν self test όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: