2 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πρώτη και καλύτερη στα προημιτελικά η Εθνική πόλο


Πανηγυρική ήταν η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο, μετά την εμφατική νίκη με 14-5 επί των ΗΠΑ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των Αγώνων με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, κατακτώντας την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο κι αφήνοντας πίσω του Ιταλία και Ουγγαρία.

Η κατάταξη στον όμιλο, πάντως, δεν έχει ουσιαστική σημασία, αφού τα πάντα θα κριθούν στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8) που θα κρίνει την πρόκριση στη ζώνη των μεταλλίων.

Δύο μακρινά σουτ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία με πολύ αποτελεσματική άμυνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 6-2 στη δεύτερη.


Οι Αμερικανοί μείωσαν σε 6-4 με τους Όμπερτ και Ίρβινγκ, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δύο συνεχή γκολ του Γενηδουνιά αποκατάστησαν τη διαφορά.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν ένα «σόου βομβαρδισμού» από την περιφέρεια, με Γενηδουνιά και Φουντούλη να σκοράρουν συνολικά πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα.

Στον αγώνα για μια θέση στους ημιτελικούς, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: