18 Αυγούστου 2021

Φωτιά στα Βίλια: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Πάνω από 20 χλμ. το μέτωπο


Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και του Παλαιοχωρίου. "Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. 

Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια. Είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο. Πάνω από 20 χιλιόμετρα. Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση, η οποία δεν λειτουργούσε. 

Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα. Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα" είπε χαρακτηριστικά.

50 νέες πυρκαγιές σε 24 ώρες
Πενήντα νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 19:00 της 16-08-2021 έως ώρα 19:00 της 17-08-2021, την ώρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά της Λαυρεωτικής.
 
 
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: