30 Αυγούστου 2021

Ιστορική στιγμή για την ομάδα - Μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό της πόλης!

Την 3η Πανελλήνια νίκη κατέκτησαν οι νεάνιδες του Πιερικού Αρχέλαου στο 35ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη από τις 25 εως τις 29 Αυγούστου στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση των τελευταίων 35 ετών στις αναπτυξιακές ηλικίες για το μπάσκετ της πόλης και την ομάδα του Πιερικού του Αλέκου Κασομενάκη. 
 
 image.png
Οι αθλήτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου εξασφάλισαν την παρουσία τους για 4η συνεχή χρονιά σε τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος (Final- 6) και αυτό από μόνο του αποτελεί νέο ρεκόρ για το σύλλογο. Ωστόσο, μετά από δυο 6ες θέσεις και μια 5η θέση το 2019, ήρθε να προστεθεί η τεράστια επιτυχία της 3ης Πανελλήνια νίκης που χάρισε στις αθλήτριες το χάλκινο μετάλλιο. 
 
Η 4η συνεχής παρουσία των νεανίδων του συλλόγου, έρχεται να προστεθεί στις 4 συμμετοχές σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα των εφήβων  και αυτό κάνει ιδιαίτερα περήφανους τους ανθρώπους του Πιερικού Αρχέλαου, καθώς στην 13χρονη πορεία της ομάδας στα αθλητικά δρώμενα, οι 8 συμμετοχές σε τελικές φάσεις είναι μια εξαιρετική επίδοση που φανερώνει τη δουλειά και την επιμονή αθλητών και προπονητών. 
 
 image.png
Το ταξίδι των νεανίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκίνησε μια μια εύκολη νίκη απέναντι στον Πελασγό Μεγαλόπολης με σκορ 64-35. Τη δεύτερη αγωνιστική ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετώπισε τον έναν εκ των πρωταθλητών της Αττικής, τον Πρωτέα Βούλας και γνώρισε την ήττα στην παράταση με σκορ 72-69. 
 
Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας έβρισκε την ομάδας της πόλης μας να αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή Κρήτης και νήσων ΟΑ Χανίων. Λαμβάνοντας υπόψιν τα μέχρι τότε αποτελέσματα, ο Πιερικός Αρχέλαος έψαχνε νίκη με 8 πόντους διαφορά, ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κρητική ομάδα και τον Πρωτέα. Η νίκη με +13 (48-35), άλλαξε τους στόχους την ομάδας, καθώς της έδινε τη δυνατότητα να κυνηγήσει με σοβαρές πιθανότητες μια θέση στην τριάδα. 
 
Η ήττα με 54-62 απέναντι στον Παναθλητικό, πρωταθλητή Θεσσαλονίκης, έφερε την ομάδα του Επταπυργίου στη θέση του φαβορί για τη 2η θέση, καθώς με νίκη του Παναθλητικού την τελευταία μέρα απέναντι στον Πρωτέα Βούλας, τερμάτιζε και μαθηματικά στη 2η θέση και έβρισκε τον Πιερικό Αρχέλαο στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. 
 
image.png
Στο ξεκίνημα της 6ης αγωνιστικής, οι νεάνιδες του Πιερικού Αρχέλαου φρόντισαν να ταράξουν τα νερά στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας κερδίζοντας την πρωταθλήτρια Ηλιουπολη με σκορ 57-58, ανατρέποντας μια διαφορά που στο ημίχρονο έφτασε στους 18 πόντους. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι η νίκη του Παναθλητικού με 60-40 απέναντι στον Πρωτέα, έφερε οριστικά στην πρώτη τριάδα την ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου με ρεκόρ 3 νίκες- 2 ήττες.
 
Πέρα από την ομαδική διάκριση, υπήρχαν και πολλές ατομικές διακρίσεις στο τουρνουά. Η Δόμνα Μάντζου βρέθηκε στην καλύτερη 5αδα του τουρνουά, μετά από ψηφοφορία των προπονητών, ενώ επίσης αναδείχθηκε 2 σκόρερ του τουρνουά, 2η στα σουτ εντός παιδιάς και τις εύστοχες βολές και 4η στα εύστοχα τρίποντα. 
 
 image.png
 
Η Νικολέτα Κιολέογλου αναδείχθηε 3η σκόρερ, 1η στα εύστοχα τρίποντα και 3η καλύτερη πασέρ του τουρνουά. Η Ολυμπία Καραλή ήταν 5η στα κλεψίματα και η Ελευθερία Ζαρκανένα 6η καλύτερη ρημπάουντερ. Η Ελένη Δημουλιού ήταν 10η στα εύστοχα τρίποντα. 
Παράλληλα με την τεράστια αγωνιστική επιτυχία, οι αθλήτριες του Πιερικού Αρχέλαου έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μια επιπλέον μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και αυτό έδωσε στο τέλος ένα επιπλέον κίνητρο για την επίτευξη του στόχου.
 
image.png
Τέλος, ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλος Θεόδωρο και και τον κ. Δημητριάδη Γιώργο, Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νέου Ρυσίου και την άψογη φιλοξενία. Τον κ. Σάββα Λόρτο, πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ για την συμβολή του στην διοργάνωση του πρωταθλήματος, τον Κ. Ασημόπουλο Δημήτρη, πρόεδρο της Αναγέννησης Ρυσίου που βοήθησε το σύλλογο σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε, τον κ. Στάμο Θέο,, τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΘ και το προσωπικό του γυμναστηρίου που συνέβαλαν στην άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου

Καραλή Ολυμπία
Κιολέογλου Νικολέτα
Μάντζου Δόμνα
Δημουλιού Ελένη
Παπαζιώγα Ελένη
Αλμπάνη Σμαρώ
Στράτου Βίκυ
Κόκκαλη Εσπεράντζα
Γελαστοπούλου Δήμητρα
Σισμανίδου Κατερίνα
Ζαρκανέλα Ελευθερία
Ζαμάνη Βασιλική
Κιολέογλου Γιωτανέλλα

Η τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος:
Ηλιούπολη 5-1
Παναθλητικός 5-1
Πιερικός Αρχέλαος 3-2
ΟΑ Χανίων 2-3
Πρωτέας Βούλας 2-3
Πελασγός 0-5.
image.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: