16 Αυγούστου 2021

Θεοδωρίδου για 3η δόση εμβολίου: Δεν υπάρχει ανάγκη χορήγησής της στον γενικό πληθυσμό


Για το ενδεχόμενο αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για το οποίο γίνεται αρκετή συζήτηση το τελευταίο διάστημα, μίλησε η πρόεδρο; της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, είπε, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Όπως αναφέρει το skai.gr, η κα. Θεοδωρίδου έκανε λόγω για μελέτες του ΕΚΠΑ οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες πολιτών (με μεταμοσχευμένα όργανα, άτομα με νεοπλασίες, άτομα αιμοκαθαιρόμενα όπως και υγειονομικούς διαφόρων ηλικιών) όπου φαίνεται ότι 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους μειώνεται το επίπεδο των αντισωμάτων τους.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί εμβολιασμό σε κάθε γωνιά της γης, ζητώντας παύση τρίτης δόσης για δύο μήνες, ώστε να εμβολιαστεί το 10% πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα.


Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών, υπενθύμισε την σύσταση που υπάρχει για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 12-15 ετών, τόσο για την δική τους προστασία όσο και των οικείων τους. Τόνισε ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν από τον ιό και πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Επανέλαβε την ασφάλεια των εμβολίων και εξήγησε ότι ο καλύτερος σύμβουλος των γονιών είναι ο παιδίατρος, που θα τους συμβουλεύσει και έχει χορηγήσει όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους, τα οποία, όπως είπε, δεν πρέπει να τα ξεχνούν.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: