26 Αυγούστου 2021

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων: Εκτιμήσεις για 50 υψηλόβαθμες σχολές


Στη τελική ευθεία φτάνει η αγωνία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς είτε την Παρασκευή 27 Αυγούστου, είτε την Δευτέρα 30 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2021.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, με την άνοδο να είναι πιο εντυπωσιακή στα τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Αρκετοί από τους υποψηφίους αναμένεται να αποκλειστούν από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα "δεδομένα" της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών θα αφήσουν εκτός 30.000 υποψηφίους. Έτσι, εκτιμάται ότι οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ φέτος θα ξεπεράσουν τις 15.000.




Πιο αναλυτικά, κενές θέσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περισσότερα από 150 τμήματα κυρίως περιφερειακών πανεπιστημίων. Μάλιστα, σε τουλάχιστον 50 από αυτά τα τμήματα, ο αριθμός των εισακτέων θα είναι εξαιρετικά μικρός, εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ετσι οι τελικές εκτιμήσεις 50 υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ σύμφωνα με το alfavita.gr είναι
 
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

results.it.minedu.gov.gr

Για να δουν οι υποψήφιοι ό,τι τους αφορά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: