3 Αυγούστου 2021

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική - Καίγονται σπίτια, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν - Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες

Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί σπίτια στην Βαρυμπόμπη, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι έχει φτάσει μέχρι την πλατεία του οικισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, όπως ανέφεραν αστυνομικές δυνάμεις που πήγαιναν στο σημείο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί βρίσκονταν σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους ηλικιωμένους στον οικισμό των Αδαμών με επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη για να σωθούν οι άνθρωποι. Την ίδια ώρα δίνεται εντολή για εκκένωση του οικισμού στους Θρακομακεδόνες. Σπίτια καίγονται στη πλατεία της Βαρυμπόμπης. Η οδηγία είναι οι κάτοικοι των περιοχών να κατευθύνονται προς το Μενίδι.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων προς Αχαρνές

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται σε Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν τώρα προς Αχαρνές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Επείγουσα Ειδοποίηση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Πατούλης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

«Ο μηχανισμός πυρόσβεσης είναι σε πλήρη ανάπτυξη με μεγάλες εναέριες και επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν προκειμένου να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στη βόρεια Βαρυμπόμπη κατακαίοντας πυκνή δασική έκταση», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνδράμει από την πρώτη στιγμή με 14 υδροφόρες και μεγάλα σκαπτικά οχήματα μαζί με τις εθελοντικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: