10 Αυγούστου 2021

Καιρός: Ηπιότερο κύμα ζέστης μέχρι την Τετάρτη


Ο καιρός με μια ματιά:
- Πρόσκαιρο κύμα ζέστης με τιμές περί του 40 με 42 βαθμούς έως την Τετάρτη
- Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ
- Στα μέσα της εβδομάδος παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι το πολύ 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την ημέρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την Στερεά τους 42 βαθμούς. Στις Κυκλάδες τους 32 με 34 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αρχικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 38 βαθμούς Κελσίου.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: