23 Αυγούστου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



Έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξω. Αύριο μεθαύριο μπορεί να βγουν και να πουν πως οι Ταλιμπάν ήρθαν στο Αφγανιστάν για να εδραιώσουν τη Δημοκρατία.
**

Τους πιστέψαμε ότι μπήκαν νικηφόροι μαχητές στην Καμπούλ. Τίποτε στον κόσμο αυτό δεν γίνεται χωρίς τη συναίνεση των ΗΠΑ. Συμφωνία κυρίων έγινε.

**

Και εμείς εδώ, πριν καλά-καλά φτάσει η είδηση, αρχίσαμε να εκφράζουμε φόβους μήπως οι προδότες αριστεροί γίνουν σκαλί για να περάσουν νέοι πρόσφυγες στην πατρίδα μας. Βγάλαμε πόρισμα. Ο Τσίπρας κάλεσε προσκλητήριο. Ο Κυριάκος αντιστέκεται όπως και στο Μακεδονικό και στο τέλος λέει ναι σε όλα, σε δεύτερο χρόνο, αφού πρώτα ακούσει την άποψη της Μέρκελ.

**

Αηδίασε ο κόσμος. Μια από τα ίδια. Κάθε χρόνο πολεμικές συρράξεις, κάθε χρόνο αλλαγές συνόρων, κάθε χρόνο πυρκαγιές, αναδασώσεις και ξανά φωτιές κάθε είδους, παντού σε όλο τον κόσμο. Απαθής παρατηρητής ο μέσος πολίτης. Περισσότερο ασχολήθηκε με τη μεταγραφή του Μέσι στην Παρί, παρά με το ότι κάηκαν 1,2 εκατομμύρια στρέμματα και ότι ο μισός πληθυσμός δεν εμβολιάστηκε.

**

Αυτό το τελευταίο βέβαια, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, θα το δείξει ο χρόνος. Υπάρχει τέτοια σύγχυση που λίγο έλειψε να ακούσουμε ότι το τάδε τροχαίο οφείλεται στο ότι το θύμα-οδηγός ήταν εμβολιασμένος και μάλιστα με τις δύο δόσεις.

**

Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο του Κυριάκου. Θέλεις το έχει η μοίρα του, είναι στο dna του, είναι απ’ το «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», απειλεί τώρα και η μετάλλαξη Δέλτα, κάνει λοκ ντάουν ή όχι;

**

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Για τους υπηκόους δεν το συζητάμε. Αυτούς τους πάτησε το τρένο, δεν υπάρχουν πια.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: