11 Αυγούστου 2021

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, έρχονται καταιγίδες - Ψιχαλίζει στην Αττική - Πού βρέχει τώρα

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12/08. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη - «Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, θα βοηθήσουν στις φωτιές»

Ο υδράργυρος παραμένει στο κόκκινο στη χώρα μας, ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κύριος Μαρουσάκης αναφέρει πως οι καταιγίδες θα έρθουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν και στις περιοχές οι οποίες δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων η Εύβοια και η Αρκαδία.

Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος, τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: