13 Αυγούστου 2021

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την κράτηση και απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας


Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρας, μετά την κράτηση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την εντολή απέλασης σε βάρος του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιου Βαρυθυμιάδη.


Ο κ. Βαρυθυμιάδης είχε μεταβεί νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλους εκπροσώπους του ποντιακού ελληνισμού, προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ:

"Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας".


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: