28 Αυγούστου 2021

Μαζικές προσφυγές κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

 ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Eκατοντάδες εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας οι οποίοι αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, βρίσκονται σε θέση μάχης  . Όπως προκύπτει μάλιστα από το ρεπορτάζ, την Πέμπτη 26 Αυγούστου κατατέθηκε από το γραφείο του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά η πρώτη μαζική αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.



Η αίτηση υπογράφεται από 200 υγειονομικούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο Γιαννιτσών, σε διάφορα κέντρα υγείας της Βόρειας Ελλάδος και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Παράλληλα, με την ίδια κατατεθείσα αίτηση ακυρώσεως προσβάλλεται η διάταξη περί υποχρεωτικού εμβολιασμού του Ν. 4820/2021 (άρθ. 206) ως αντισυνταγματική, καλουμένου του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας της διατάξεως αυτής, όπως έπραξε σε άλλη περίπτωση και εξέδωσε την υπ’ αριθ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειάς του.

Θεωρείται ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η Ολομέλεια του ΣτΕ. Εντός της ημέρας αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση συνεχών ομαδικών αιτήσεων ακυρώσεως και αντισυνταγματικότητας της διατάξεως του νόμου από εργαζόμενους σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και «Βοήθεια στο σπίτι» από όλη την Ελλάδα, όπως δήλωσε στο zougla.gr ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Νίκος Διαλυνάς. Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, «πρόκειται για κοινωνική και εργασιακή απομόνωση. Σε ένα κράτος Δικαίου δεν μπορούμε να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Τώρα αρχίζει ο αγώνας για την προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν χωρίς αποδοχές και χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν σε επιδοτούμενα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, ούτε να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας....».

 zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: