19 Αυγούστου 2021

Δήλωση Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο

  

«Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου»

Το ζήτημα του εμβολίου κατά του κορονοϊού σχολίασε εκ νέου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Σεμπάστιαν Κόρντα στον 2ο γύρο του Open στο Σινσινάτι. Η δήλωσή του ότι είναι ανεμβολίαστος ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις καθώς είχε αποτελέσει και πρόσωπο της κυβερνητικής καμπάνιας για τα μέτρα ασφάλειας απέναντι στον ιό στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας τενίστας θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά όπως είπε δεν βρίσκει λόγο να το κάνει ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να παρέχουν περισσότερα συν από ότι πλην. Επιπλέον εμφανίστηκε ενοχλημένος με την έντονη κριτική που δέχτηκε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Αναλυτικά η νέα δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Η νίκη του επί του Σεμπάστιαν Κόρντα στον 2ο γύρο του Open στο Σινσινάτι

«Ο Κόρντα είναι κάποιος που τα πάει καλά πρόσφατα. Ήξερα ότι είχα μια δύσκολη πρόκληση μπροστά μου. Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, έμεινα εκεί. Ο αγώνας παίχτηκε σε λεπτομέρειες. Ήμουν σε θέση να βγάλω το καλύτερο από το παιχνίδι μου όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα και επίμονα. Ήμουν συνεπής σε όλες τις σημαντικές στιγμές και νομίζω ότι προσπαθούσα να βρω λύσεις και τρόπους για να ασκήσω όσο το δυνατόν περισσότερη πίεση. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο». 

 Ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά, ο Σονέγκο, που νίκησε τον Αμερικανό προκριματικό Τόμι Πολ με 7-6 (9), 6-2 νωρίτερα σήμερα. 


Στη μοναδική προηγούμενη σύγκρουση ATP νωρίτερα φέτος στο Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Σονέγκο με 6-2, 7-6 (2).


«Είναι ένας παθιασμένος παίκτης. Βγάζει το καλύτερο από τον εαυτό του σε κάθε αγώνα που παίζει», είπε ο Τσιτσιπάς. «Προφανώς είμαι κάποιος που θα προσπαθήσει να βρει λύσεις απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο που θα αντιμετωπίσω αυτήν την εβδομάδα», τόνισε.
 

 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: