14 Αυγούστου 2021

Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία


Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να γίνει στους μαθητές στα σχολεία. «Τα σχολεία θα ανοίξουν με self test. Δεν βλέπω κάποια κίνηση σε αυτή τη φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά σταδιακά και καθώς τα δεδομένα συλλέγονται θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για το αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε».
Όπως εξήγησε, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι στο πλαίσιο που εφαρμόζεται και για τα υπόλοιπα εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι μαθητές, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως αυτή η συζήτηση βρίσκεται για την ώρα μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, η οποία θέλει περισσότερα δεδομένα, προκειμένου να πάρει κάποια απόφαση.

Πιθανή η επιβολή τοπικών lockdown


Πιθανή είναι η επιβολή τοπικών lockdown και σε άλλα νησιά, όπως συμβαίνει σε Χανιά και Ηράκλειο, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας ότι αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέξουν 10 φορές περισσότερο».

Μιλώντας στον Σκάι, στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα τοπικού lockdown και σε άλλα νησιά, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «είναι πιθανό». Για τα κριτήρια που οδηγούν τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, ο καθηγητής τόνισε ότι «αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες αλλά και τη δυναμική που έχει το Σύστημα Υγείας σε κάθε νησί». Πάντως, τα νησιά που προβληματίζουν τους ειδικούς αυτή τη στιγμή είναι η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος και η Μύκονος.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: