6 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε δρυοδάσος Natura 2000 - Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι


Για ξεκάθαρο εμπρησμό κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι της κοινότητας Λιβαδίου αναφερόμενοι στην φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή και πρόλαβε να κάψει 20 στρέμματα αγροκαλλιέργειες και 10 στρέμματα δρυοδάσους Natura 2000 πριν καλυτερεύσει η εικόνα της μετά την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.  

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, η φωτιά φέρεται να ξέσπασε σε δύο σημεία με μικρή χρονική διάρκεια μεταξύ τους.

«Αρχικά το πρώτο μέτωπο εντοπίστηκε σε έκταση με καλαμιές και στη συνέχεια εντός της δασικής έκτασης Natura 2000, η οποία με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση σήμερα θα έπρεπε να είναι απροσπέλαστη» σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιβαδίου, Δημήτρης Γουδήρας.

Εάν σε αυτή τη φωτιά συνυπολογίσουμε και μια τρίτη η οποία ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή των Πετροκεράσων, η οποία πρόλαβε να κάψει ένα τροχόσπιτο και να απειλήσει κατοικίες, τότε τα πράγματα αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό στους υπεύθυνους.

Όπως αποφασίστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής θα παραμείνει για φύλαξη στο σημείο όλο το βράδυ προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: grtimes.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: