12 Αυγούστου 2021

Oι πυρκαγιές έπληξαν την χώρα μας με πρωτοφανή καταστροφικά αποτελέσματα

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
NΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΟΜΕΙΣ: 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  
 
 
Τούτη την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στραμένη στους ανεπανόρθωτα πληγέντες συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους (πυροσβέστες, εθελοντές, στρατό) που έδωσαν και δίνουν ακόμα την μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών με αυτοθυσία.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης, διότι ενώ γνώριζαν τα πρωτοφανή καιρικά και κλιματικά φαινόμενα, δεν είχαν καμία ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε!!!

Απ’ όπου πέρασε η λαίλαπα της πυρκαγιάς η καταστροφή ήταν ολική.

Η συμπαράσταση δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα δράσεις ανακούφισης και αποκατάστασης όλων των ζημιών με αναδόμηση των περιοχών, (και) αποκατάστασης των δασών, των τουριστικών, των γεωργοκτηνοτροφικών και όλων των άλλων εκμεταλλεύσεων, για να παραμείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους.

Είναι σαφές ότι πλέον δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση, και οφείλουν να ασχοληθούν με αυτήν όλες κυβερνήσεις του κόσμου, μα και όλοι οι λαοί πρέπει να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Είναι ανάγκη όλοι πλέον να συνειδητοποιήσουμε την επιτακτική ανάγκη του σεβασμού στο περιβάλλον και να προετοιμαστούμε με δραστικά μέτρα για τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, ώστε αυτές να πάψουν άμεσα να προξενούν καταστροφές.

Οι προβλέψεις των ειδικών είναι γνωστές και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις απασχολούν μόνον τα οικονομικά μεγέθη. Η θεώρηση αυτή δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει θωρακίσεις με μηχανισμούς αντιμετώπισης των καταστροφών εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής και κρίσης.

Η ποιότητα της ζωής αλλά και η ίδια η ζωή βρίσκονται σε παγκόσμιο κίνδυνο.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν πρόκειται να κάνει προεκλογική της σημαία την καταστροφή του τόπου μας και τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό ισχύει προφανώς και για την Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ελέγχει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις αδυναμίες και τους λανθασμένους χειρισμούς της, ενώ η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση επί 4,5 χρόνια, ζητούσε εκλογές, θεωρούσε και έλεγε ότι είχε λύση για τα πάντα, είχε επιτελικά σχέδια και έτοιμο άριστο ανθρώπινο δυναμικό για την εφαρμογή τους, αποδείχθηκε τελικά ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Οι προεκλογικές διακηρύξεις και το πολιτικό της πρόγραμμα αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικα και ανέξοδα λόγια, που τα εισπράττουμε τώρα αρνητικά όλοι οι πολίτες της χώρας.

Δύο χρόνια τώρα κυβερνά τον τόπο με μόνο μέλημα την επικοινωνιακή πολιτική χρηματοδοτώντας τα ΜΜΕ. Όμως, από ένα τεραστίων διαστάσεων αρνητικό συμβάν αποδείχθηκε ότι το πληρωμένο πολιτικό marketing δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της είναι πλέον ορατά σε όλους. Η υγεία, η οικονομία, το περιβάλλον, η εργασία, η προστασία του πολίτη, η παιδεία έχουν πληγεί τα μέγιστα. Μία συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί.

Η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί όλα τα μέλη του κόμματος, όλους τους φίλους και όλους τους συμπολίτες μας να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Να λάβουν όλα τα προστατευτικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να πλαισιώσουν κάθε ομάδα πρωτοβουλίας για την διαφύλαξη και την προστασία του, ο καθένας όπως μπορεί δια του εθελοντισμού για να καλύψουμε τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού και της κυβερνητικής ανυπαρξίας.

Ο Όλυμπος, τα Πιέρια, η Πιερική γη και όλη η Ελλάδα μας χρειάζεται. Ο πόνος, οι καταστροφές και οι όποιες κοινωνικές αρνητικές επιπτώσεις βιώνουμε , δεν έχουν "χρώμα" σε αντίθεση με τα αίτια που προκαλούν την περιβαλλοντική κρίση, τα οποία έχουν και "χρώμα" και κοινωνικό αρνητικό πρόσημο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: