17 Σεπτεμβρίου 2021

Πιερία: Aπό σήμερα ως τις 24/9 σε τοπικό lockdown


Στο επίπεδο 4 «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας εντάσσονται από αύριο στις 06:00 οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου. Τα μέτρα ισχύουν έως τις 6 πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας.

«Λήξη συναγερμού» για Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο και Ικαρία, καθώς οι εν λόγω περιοχές πέφτουν στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί».
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.


Σημειώνεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.


Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2,43% με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, όσων διαμένουν μόνιμα στην Πιερία, να ανέρχονται στο 40,4% ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει το 43,61%.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης νοσηλεύονται 23 περιστατικά covid ενώ προσέρχονται καθημερινά ύποπτα κρούσματα από ηλικιακές ομάδες κυρίως κάτω των 50 ετών.avgi, olympusmera
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: