15 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα πλαστά νομίσματα των 2 ευρώ που έριξαν στην αγορά – Δείτε τι έφτιαξαν


 Τα πλαστά νομίσματα διοχετεύτηκαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να θησαυρίζουν. Το μέγεθος και το βάρος τους, έκαναν από δύσκολη έως αδύνατη την αναγνώρισή τους, από τα γνήσια…

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία έθετε σε κυκλοφορία νομίσματα των δύο ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες προχθές (Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021), σε ένα σπίτι, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: