21 Σεπτεμβρίου 2021

Σε τροχιά ολοκλήρωσης η μελέτη για την οδική σύνδεση Ελατοχωρίου- Καταφυγίου Κοζάνης με την αρωγή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Συνάντηση εργασίας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου με τον τέως Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης κ. Ζήνωνα Σατραζέμη και τον τ. Πρόεδρο της Τ.Κ. Καταφυγίου Κοζάνης και νυν Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ιωάννη Τζέλλα με θέμα την κατασκευή της διαπεριφερειακής οδού «Ελατοχώρι-Καταφύγι».Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας δασικής οδού, έναν οδικό άξονα υψίστης χρησιμότητας που θα ολοκληρώνει την σύνδεση όλων των οικισμών των Πιερίων και παράλληλα θα ενώνει την Κεντρική με τη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο και διαχρονικό αίτημα των Τοπικών Αρχών, το οποίο έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην ευκολότερη και οικονομικότερη μεταφορά προσώπων και αγαθών και στην προσέλκυση
επισκεπτών και τουριστών.

Ήδη είχαν προηγηθεί κατά το παρελθόν συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα έλλειψη άρτιας μελέτης περιβαλλοντικών όρων αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: