9 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Σταθερά πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Παραμένει σταθερό το προβάδισμα του Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Γερμανία δυόμισι εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 25% των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι παραμένουν δεύτεροι με ποσοστό 21% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Focus» και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Δεν καταγράφεται καμία αλλαγή από την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας για τους Σοσιαλδημοκράτες και το CDU / CSU. Οι Πράσινοι μειώνουν το ποσοστό τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και ανέρχονται πλέον στο 17%, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) βελτιώνουν το ποσοστό τους κατά μια ποσοστιαία μονάδα και θα ελάμβαναν 12%, εάν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος, το ποσοστό της Αριστεράς μειώνεται κατά μία μονάδα και θα ελάμβανε 6%.

Εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή καγκελαρίου, τότε το 30% θα ψήφιζε τον Όλαφ Σολτς (SPD), το 5% την υποψήφια καγκελάριο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και το 9% τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: