14 Σεπτεμβρίου 2021

Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο

 

Σύμφωνα  με το kozan.gr, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από Αρχιμανδρίτη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, του δημάρχου Αμυνταίου και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού.

Η προτροπή της λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο ιερέας, προσθέτοντας έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

«Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;» κατέληξε σύμφωνα με το eperiskopio.


Δεν υπάρχουν σχόλια: