26 Σεπτεμβρίου 2021

Λύγκας: Ο άγνωστος «τίγρης» της Ευρώπης επέστρεψε στην Ελλάδα

 


'Ενα άγριο θηλαστικό που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, τον Ευρασιατικό λύγκα (Lynx lynx) έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αφού μόλις πριν από λίγες εβδομάδες 3 λύγκες, αλλά και 4 λύκοι, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από το πάρκο Naturland της Ανδόρας.

Σημειώνεται πως το πάρκο λειτουργούσε για χρόνια ως χειμερινό τουριστικό κέντρο και ζωολογικός κήπος, όταν η νέα διεύθυνση αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέρος για τα ζώα.

Μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου EARS, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, αποφασίστηκε τα ζώα να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του.

Ο Ντοράι (10 ετών), η Κάρμεν (11 ετών) και η Μίσσι (2 ετών) έχουν ήδη προσαρμοστεί στο νέο τους χώρο. Τους αρέσει να κρύβονται στους θάμνους, όπου είναι δύσκολο να τους εντοπίσει κανείς.

Αν και είναι στην φύση τους να σκαρφαλώνουν σε δέντρα, δεν έχουν δείξει ακόμα διάθεση να το κάνουν αφού είναι κάτι εντελώς νέο για εκείνα. Πολύ συχνά επίσης επισκέπτονται την πισίνα τους για νερό.

Ο Ντοράι είναι πιο θαρραλέος και κινείται περισσότερο μέσα στον χώρο, ενώ πιστά τον ακολουθεί η Κάρμεν. Η μικρότερη Μίσσι συνήθως κρύβεται και εμφανίζεται μόνο όταν εκείνη το θέλει.

Για τους πολίτες ή τις εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στις προσπάθειές του για τη διατήρηση του είδους, μπορούν να υιοθετήσουν συμβολικά κάποιον από τους τρεις λύγκες στο παρακάτω link:

https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption/?id=10

Δεν υπάρχουν σχόλια: